Ga naar inhoud


pritycvkachel

Lid sinds: 08 Jan 2011
Offline Laatst actief: Jan 03 2012 01:25 PM
-----

Posts die ik gedaan heb

In topic: Geen pellets maar...

22 January 2011 - 09:50 AM

schreef(John @ Jan 19 2011, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ach, vandaag een halve dag aan het klooien geweest met weerbarstige relais. Type Omron met zowel NO als NC contacten. Echter geen enkele van de drie doet wat ik wil sad.gif
Heb nog gewone relais liggen en ga het morgen daar dan maar mee proberen op te lossen. Die blijft dan tijdens het branden aangetrokken, dus verbruikt een beetje stroom.
We zien wel. wink.gif



Als je wat van relais wil weten ik heb jaren in de meet en regel techniek gezeten. als je vragen hebt hoor ik het wel.

gr erik

In topic: Geen pellets maar...

19 January 2011 - 09:22 PM

schreef(John @ Jan 17 2011, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... het is hier om te stikken! Zo warm is het hier! blink.gif
Sinds mijn zelfbouw warmtewisselaar met aansluiting op mijn radiatoren heb ik beneden (werkplaats van 450 m³) met dit weer 22° en boven in de living 28°. De badkamer tekent nog een 5tal graden meer op.
De betonplaat die de benedenverdieping scheid van het woongedeelte heeft een temperatuur van 23°! En dit alles door enkel iets van een 8 uur per dag te stoken.( continu)
Morgen toch maar naar de winkel om er een temp. schakelaar tussen te bouwen naar 380V.



Dat gaat helemaal goed bij jou daar. mooi veeel gas besparen hehehe
ik zit nog te wachten op 2 bochten en een lengte dubbelwandige buis. voor ik kan gaan stoken.

In topic: Geen pellets maar...

16 January 2011 - 08:27 PM

heb je er ook al een boiler tussen voor je warmwater voorziening?
Is er niks echt kapot gegaan met die oververhitting??

In topic: Geen pellets maar...

15 January 2011 - 07:57 PM

schreef(John @ Jan 13 2011, 12:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
De laatste dagen nog wat uitgeprobeert. Warmtewisselaar direct op de brander gelast. Geen ventilator er over laten blazen maar de warmte omgezet/omgeleid naar de radiatoren.
Piek gehaald (door de zachtere buitentemperatuur) van 95°!
Moet er dus dringend een buffervat tussen gaan bouwen! tongue.gif

Maar de eerlijkheid gebied me om te vermelden dat ik er helemaal nog niet ben. Zeker niet met deze brander. Dit model leent zich eigenlijk niet om houtzaagsel en schavelingen te stoken. Ik heb veel last van ophoping van as in de lucht-wisselaar. Mocht ik een brander hebben met rechte wanden was het al veel eenvoudiger om dit probleem op te lossen.
Er bestaan branders om kleinschalig in te zetten maar de prijzen zijn dan niet meer realistisch. 15.000 euro zonder aanvoersilo en worm zijn er voor mijn part er over.
Denkelijk wordt het een eigenbouw brander, ontdaan van alle onvolkomenheden. Met automatische opstart (alhoewel, met gebruik van een voldoende groot buffervat kan je al een heel eind verder)


Zo 95 graden is veel zeg. Pas wel op dat je niet veel hoger komt want, kokend water zet volgens mij 16x uit. heb je er wel goeie expantievaten op zitten? om de druk verhoging op te vangen bij zulke temperaturen.

gr Erik

In topic: Geen pellets maar...

08 January 2011 - 09:53 AM

goede morgen,

Ik ben nieuw hier, maar dit is een leuke site voor alles wat met kachels temaken heeft.
Ik heb onlangs nog een prof. kachel aangesloten die ook cv water verwarmt maar die had een buffervat erbij om warmte op te slaan en goeie drukvaten om druk verschillen op te vangen. dit ivm verschillende hitte's. De hele installatie was wel heel groot en prijzig. alleen het buffervat was al 20.000ltr, maar als hij die in een dag of 4 warm stoken warm had (80gr) kon hij ook een week of 2 mee vooruit.
en als het water te koud werd sprong de installatie autom. over op cv ketel.

thuis ben ik nu zelf bezig met een houtkachel die op cv aan te sluiten is, en ook tevens een boiler verwarmt voor warmwater. als het goed is kan ik straks de ketel uitdoen laugh.gif .

groet Erik Beldman



schreef(John @ Jan 6 2011, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De niet constante waarde in verbranding is op te lossen op verschillende manieren. Een ervan is met een tijds-schakelaar die de aanvoer regelt via themperatuur meting.
Met PLC is ook mogelijk natuurlijk. Maar dan word het al een redelijk kostelijke bedoening.(alhoewel het er nog wel op komt te staan, al is het maar om te testen)
Zaagsel geeft een hogere temperatuur dan schavelingen bij dezelfde aanvoersnelheid.
Dus kan je, om het echt simpel te houden gewoon je aanvoer afstellen op puur houtzaagsel. Bij aanvoer/verbranding van enkel houtkrullen zal de temperatuur wel wat dalen maar je zal nooit te heet gaan stoken.
De brander die ik momenteel omgebouwd heb is een mazout/lucht CV verwarming. Uitgaande luchttemp. is minimaal 50°, maximaal 80° (met stop van aanvoer tot de temp daalt naar 60°)
Ben nu aan het testen wat er nog kan gewonnen worden aan het afvoerkanaal. Momenteel warm water op 45° maar denkelijk kan dat nog een pak verbetert door een grotere warmtewisselaar daar de schouwtemp. nog naar beneden kan. We zien wel wat het wordt. rolleyes.gif